februari

På banken kändes det som att jag befann mig i Super Mario World. Jag pekade på sakerna som fick det att kännas på det sättet och jag pekade på taket och vi gick till en möbelbutik. Vi satt där. Och vi gick till en bokaffär.

Du sa att du ville läsa "Against Love". Jag sa att Lorrie Moore hade en karaktär som gillade istället för att älska och du sa att det lät bra. "Lorrie Moore är bra" sa jag.

En flicka som bar på typ femton böcker sprang förbi oss och du sa att hon var ett geni.

Vi läste en barnbok som sa åt barn att äta korv. Och vi gömde den. Och du pekade på Infinite Jest. Jag sa att min flickvän hade läst den och du blev tyst. Du var tyst och du frågade varför jag inte bodde tillsammans med min flickvän. "Jag har ingen flickvän" sa jag. "Fast du sa precis att du hade det" sa du. Jag sa att jag hade menat min före detta flickvän och en av de anställda på Barnes and Noble stod och tittade på oss.

Barnes and Noble-kvinnan hade på sig en kimono. Hon fick nog och gav oss en föreläsning om var man får sitta någonstans. Och vi lyssnade uppmärksamt och hon sprang därifrån. Jag tittade på ditt ansikte. Jag sa något och du skrattade.

Du knorrade när du skrattade och jag sa att du hade knorrat. Du var gladare och mer högljudd än innan. Jag slog lite på dig. Jag sa att jag från och med nu alltid skulle ha kimono på jobbet. Jag hämtade det punk planet-numret som min novell var med i.

"Är den sann?" sa du. "Du sa att allt som du skriver är sant"

Jag sa att jag inte visste och sa att det kanske den är. "Bara läs den" sa jag. "Bara läs den sedan någon gång".

Du läste den och jag tittade på ena sidan av ditt ansikte. I novellen ingick min före detta flickvän och en gitarr och du frågade om jag var bra på gitarr. Jag sa: "Jag vet inte". Jag sa att jag var bra på trummor. Du sa att du var tjugosex och hade lägstalön på Barnes and Noble och hade kimono på jobbet. Och vi använde hiss för att ta oss till entrévåningen.

Och vi klarade det. Jag sa att jag skulle dra ner dina byxor. Och när vi kom ut hade det blivit kväll.